AMSTERDAM Sinds ze het oude mobiele nummer van Paris Hilton kreeg toegewezen, wordt studente Shira Barlow constant gebeld.

De meeste telefoontjes krijgt Barlow tussen 02.00 en 04.00 uur in het weekend. "Baby girl, how are you?" spinde een man met een buitenlands accent. Als de bellers te horen krijgen dat ze met een studente spreken in plaats van met de blonde erfgename, geloven ze dat vaak niet. "Waarom doe je me dit aan?" klaagde een vrouw. "Dit is zo onbeschoft."

Barlow kreeg het nieuwe nummer in februari, vlak voor de verjaardag van Paris. "Oh my God. Where is the party?" wilde een man weten. Barlow had ook een lang gesprek met een rapper in spe die, toen hij erachter kwam dat hij echt niet Paris aan de lijn had, zo sportief was de studente voor een feestje uit te nodigen.

Verleiding

Barlow zegt dat ze de verleiding weerstaat om te doen alsof ze Paris is om zo op de gastenlijst van exclusieve feestjes te geraken. Maar zo nu en dan sms't ze een gemeend "thanks so much" terug, ervan uitgaande dat Paris hiervoor dankbaar is.

Toen kwam de dag waarop Paris naar de rechtbank moest omdat ze had autogereden terwijl de rechter haar dit tijdelijk had verboden. Barlow kreeg tientallen sms'jes met steunbetuigingen. Het telefoonverkeer daalde tot een minimum toen Paris in de cel zat, maar na haar recente vrijlating was het weer raak. De voormalige lijfwacht van Paris stak haar een hart onder de riem. "Het is walgelijk hoe ze jou daar behandeld hebben, maar opnieuw heb je de wereld laten zien dat je alles kan", vleide een ander.