AMSTERDAM - Jessica Alba vindt dat er meer mannelijk naakt in vrouwentijdschriften moet staan. De 26-jarige actrice, bekend van films als Fantastic Four en Sin City, zegt het belachelijk te vinden dat er voor vrouwen wat dat betreft weinig op de markt is.

"Ik pleit voor meer expliciet naakt voor vrouwelijke lezers", aldus Alba. "In mannentijdschriften staan tepels, dus waarom zijn er voor vrouwen geen tijdschriften waarin mannen hun penissen tonen. Als er zo'n tijdschrift bestond, zou ik het absoluut kopen", zo voegt Alba er onbeschaamd aan toe.

Alba zegt tevens nooit naakt te willen gaan voor een film. "Maar dat betekent niet dat ik anderen niet naakt zou willen zien", aldus de actrice, die eerder dit jaar werd gekozen tot meest sexy vrouw.

Playboy

Alba dreigde in het verleden Playboy aan te klagen, toen het mannenblad ongevraagd een foto van haar in bikini afdrukte op de cover. Volgens de actrice werd daarmee ten onrechte de suggestie gewekt dat zij naakt in het nummer was te bewonderen.

Alba liet haar eis vallen nadat Playboy-oprichter Hugh Hefner haar zijn persoonlijke excuses aanbood. De actrice werd later nog gevraagd om voor het blootblad te poseren, maar dat weigerde ze.