AMSTERDAM - Nelly Furtado heeft zich verloofd met muziektechnicus Demacio Castellon, met wie ze vorig jaar aan haar nieuwste album 'Loose' werkte.

Dat heeft producer Timbaland, een goede vriend van de zangeres, bevestigd tegenover het Amerikaanse tijdschrift People. Het is niet bekend wanneer de huwelijksvoltrekking plaatsvindt.

Over het liefdesleven van de 28-jarige Furtado is weinig bekend. Vorig jaar liet ze zich in een interview ontvallen dat ze een vriend had, maar meer wilde ze er niet over zeggen. Wel zei ze dat het absoluut niet ging om een beroemde man.

Furtado heeft al een dochtertje met haar ex-vriend, dj en producer Jasper Gahunia, ook wel bekend als Lil' Jaz. Het stel ging in 2005 uit elkaar, maar bleef goede vrienden en voedt de 3-jarige Nevis samen op.

Loose

De Portugees-Canadese zangeres brak in 2000 door met de hit 'I'm like a bird'. Van haar derde album 'Loose' scoorde ze met 'All good things (come to an end)' haar eerste nummer 1-hit in Nederland.

Ook nummers als 'Say it right', 'Promiscuous' en 'Give it to me', met Justin Timberlake en Timbaland, zijn veel gedraaid.