AMSTERDAM - Anneke Grönloh wil best een duet zingen met Paul de Leeuw. In ruil voor een gastoptreden bij de concertreeks Symphonica in Rosso wil de zangeres daarvoor wel dertigduizend euro zien. Dat zegt ze vrijdag in De Telegraaf.

De 65-jarige artieste raakte enkele jaren geleden in onmin met de volslanke presentator, nadat hij haar als dronken typetje had neergezet.

Onlangs vroeg De Leeuw haar in een brief of zij met hem wil optreden. "Ik wil best een punt zetten achter de hele kwestie", stelt Grönloh. "Maar dan zal Paul dertigduizend euro moeten storten aan het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis." De zangeres verloor onlangs haar zusje aan de ziekte kanker.

Vete

Grönloh, die bekend werd door nummers als 'Brandend zand' en 'Paradiso', wil de vete liever vergeten. "Ik wil de zaak al helemaal niet oprakelen", zegt ze. "Het is allemaal erg genoeg geweest."

Marco Borsato

De Leeuw staat begin november vijf keer in het Gelredome met Symphonica in Rosso. Een groot aantal gastartiesten staat de zanger bij, onder wie Edsilia Rombley en Marco Borsato, die vorig jaar tien keer in een uitverkocht Gelredome stond met de eerste concertreeks.