AMSTERDAM - Courtney Love denkt dat macrobiotisch eten de oorzaak was van haar gewichtstoename. "Ik kwam 22 kilo aan toen ik een macrobiotisch dieet volgde", vertelt ze aan het Amerikaanse tijdschrift People.

De 42-jarige zangeres woog op een gegeven moment 82 kilo, terwijl ze de kok van beroepsbonenstaak Gwyneth Paltrow in dienst had. "Ik snapte er niets van: ik had de kok van Gwyneth en toch was ik veel te dik."

Inmiddels is ze de overtollige pondjes weer kwijt, ditmaal dankzij maaltijdvervangers en een slot op de koelkast. "Ik heb foto's van mezelf op de koelkast geplakt die niet bewerkt zijn", vertelt ze.

Suf

"Ik heb me helemaal suf getraind." Nu ze zo veel is afgevallen, is het tijd geworden voor een nieuwe garderobe.

Het enige probleem is dat Love geen stylist heeft en niet bekend staat om haar verfijnde smaak. "Mijn oude stylist is negen jaar geleden naar Madonna vertrokken en sindsdien heb ik niemand meer gehad", vertelt ze.

Kritisch

Ze zoekt nog steeds naar vervanging, maar is nogal kritisch. "Ik draag liever een topje waar mijn buik onderuit hangt, dan dat ik een slechte stylist heb."

Courtney Love trouwde in 1992 met Nirvana-zanger Kurt Cobain. In datzelfde jaar kreeg het stel een dochter, Frances Bean. Twee jaar later maakte Cobain op 27-jarige leeftijd een einde aan zijn leven.