AMSTERDAM - Gerard Joling wil, uit angst voor overkill, voorlopig even geen programma's presenteren. Een nieuwe versie van 'So you wannabe a popstar', ditmaal met gewone stervelingen in plaats van bekende Nederlanders, wordt waarschijnlijk door een ander gepresenteerd.

Video

Joling is bang dat mensen hem anders zat worden.

"Ik heb vrijdag een vergadering met de directie van SBS om te vertellen dat ik even met mijn hoofd van de televisie wil, omdat ik vind dat het anders te veel wordt", vertelt Joling.

Terug

In oktober komt Joling terug met een nieuwe 'Sterren dansen op het ijs' of met 'Sterren in het Circus'. Het zou ook kunnen dat er een compleet nieuw format wordt uitgedacht.

"Dat is voor iedereen nog onduidelijk", vertelt de 47-jarige zanger. "Als ik ook nog 'So you wannabe a popstar' zou gaan presenteren wordt het 'too much'. Dat is niet goed voor SBS, niet goed voor mij en niet goed voor de kijker."

Stout

Deze week werd bekend dat Joling eind dit jaar twee keer in Ahoy staat met een concert, dat 'Stout & nieuw' genoemd is. "Ik vind het retespannend en we moeten nog heel veel voorbereiden", vertelt Joling.

"De kleding, het ballet, het repertoire, je wil toch weer over je vorige show heen." Gerard stond twee jaar eerder ook al eenmalig in Ahoy met een onemanshow.

Gastmuzikanten

Of er ook gastmuzikanten acte de présence geven tijdens 'Stout en nieuw' is nog onduidelijk. "Het is nog maar een paar dagen bekend en ik ben al helemaal platgebeld door mensen, die in de show willen of een duet met mij willen zingen", zegt de zanger. "Hartverwarmend, maar ik kan er nog niets over zeggen."

Gerard weet wel wie hij er graag bij zou willen hebben. "Een seventies-band, zoals KC & the Sunshineband vind ik helemaal geweldig", zegt hij. "De Toppers en Oleta Adams had ik twee jaar geleden in mijn show, dus die doen we niet."