AMSTERDAM – Kate Moss lijkt dit keer definitief een punt te willen zetten achter haar relatie met Pete Doherty. Het 33-jarige topmodel, die haar vriend deze week aan de kant zette wegens overspel, heeft beveiliging ingehuurd om de Babyshambles-zanger buiten de deur te houden.

Daarnaast heeft ze alle persoonlijke bezittingen van Doherty laten verhuizen, zo melden verschillende Britse tabloids donderdag, waaronder The Mirror . Eerder deze week verving Moss al de sloten van haar Londense huis.

Volgens bekenden van Moss is het topmodel dit keer zeer vastberaden in haar besluit. Moss zou het helemaal gehad hebben met Doherty nadat ze afgelopen weekend een paar keer verschrikkelijke ruzie hadden gehad.

Ontrouw

"Kate is ongelofelijk woedend. Ze houdt er niet van om voor gek te worden gezet en daarnaast is ze vreselijk jaloers. Ze heeft een ontzettende hekel aan ontrouw", aldus bekenden in de krant.

Doherty zou naar verluidt veel verdriet hebben van de relatiebreuk. "Hij adoreert Kate. Het is niet de eerste keer dat hij vreemdgaat, maar Kate nam hem altijd terug."

Opgelucht

Volgens de Britse krant zijn vrienden en familieleden van Moss opgelucht dat de relatie tussen de twee ten einde is. "Niemand heeft hem ooit echt gemogen", zo meldt een bron. "Kate kan zoveel beter krijgen."