AMSTERDAM - De rechter heeft woensdag tegen de verwachting in nog geen uitspraak gedaan in de rechtszaak tussen Mariska Hulscher en kledingontwerper Marlon Borgschot. De couturier had een zaak tegen de presentatrice aangespannen omdat ze de bruidskleding die hij voor haar had gemaakt niet wil betalen.

De rechter wil hem nu de kans geven zijn gelijk aan te tonen door getuigen op te voeren. Deze worden gehoord in een volgende zitting op 19 september.

Borgschot ontwierp niet alleen de bruidsjurk die Mariska vorig jaar juni droeg tijdens haar, inmiddels weer ontbonden, huwelijk met Ary Schouwenaar. Hij was ook verantwoordelijk voor het pak van de bruidegom, de kleding van hun kinderen en een aparte avondjurk voor Mariska.

Gratis

Hij zegt met de presentatrice te hebben afgesproken haar bruidsjapon gratis te maken, maar wel geld te ontvangen voor de andere kleding. Hij eist nu negenduizend euro voor de gemaakte kosten en nog eens 833 euro aan incassokosten.

Hulscher claimt met Borgschot te hebben afgesproken dat hij alle kleding gratis zou maken. Verder heeft ze aangegeven zich niet verantwoordelijk te voelen voor de kleding die voor haar ex-man en zijn zoon is gemaakt.

Als de rechter bepaalt dat ze een betalingsverplichting heeft tegenover Borgschot, dan zal Hulscher aanvoeren dat ze alleen opdrachtgever was voor haar eigen kleding en die van haar dochters.