AMSTERDAM - Lily Allen lijkt op het eerste gezicht weinig overeenkomsten te vertonen met Paris Hilton, maar schijn bedriegt. De 22-jarige Britse zangeres hangt mogelijk een celstraf boven het hoofd zodra ze voet aan de grond zet in Groot-Brittannië.

Onlangs viel Allen een fotograaf aan bij een nachtclub in Londen. Ze zou hem op zijn neus zou hebben gestompt. Vorige week is ze over de zaak gehoord door de politie, vertelt ze aan New York Magazine.

New York

Momenteel verblijft Lily in New York, waar de paparazzi haar nog redelijk met rust laten. Haar doorbraak in de Verenigde Staten bleef dit jaar dan ook uit, terwijl ze in Engeland juist furore maakte als popzangeres met haar hit 'Smile'. Collega Amy Winehouse wist wel door te dringen tot de hogere regionen van de Amerikaanse hitlijsten, tot grote frustratie van Lily.

Op haar MySpace-pagina plaatste ze een bericht met de titel 'Dik, lelijk en verlepter dan Amy Winehouse'. Winehouse kampt met een eetstoornis. "Ik schrijf jullie vanuit een bed van tranen in mijn hotelkamer in Seattle", richtte Lily zich tot haar fans. "De afgelopen uren heb ik doorgebracht door me te verdiepen in een maagbandoperatie en laserliposuctie."

Toch is Lily niet het soort meisje dat zich verdrinkt in zelfmedelijden of zich uithongert in de hoop op meer succes. "Maak je geen zorgen", zegt ze in het Amerikaanse tijdschrift. "Ik eet nog steeds als een varken."