AMSTERDAM - Cabaretier Theo Maassen gaat de hoofdrol spelen in de bioscoopfilm Niets te Verliezen. Deze thriller van regisseur Pieter Kuijpers gaat over een ontsnapte tbs'er die veroordeeld is voor de moord op zijn vader en jongere zusje.

Niets te Verliezen wordt geproduceerd door Pupkin Film in co-productie met BNN, meldde de distributeur dinsdag.

Theo Maassen is vooral bekend als cabaretier, maar deed eerder acteerervaring op in de films Minoes, Amnesia en Dunya & Desie in Marokko. Niets te Verliezen is zijn eerste hoofdrol.

Regisseur

Theo Maassen kijkt er naar uit om aan de film mee te werken. "Van God Los is een van mijn favoriete films aller tijden. Ik heb er veel zin om met de regisseur van die film te gaan werken en ik hoop dat Niets te verliezen eenzelfde intensiteit zal hebben."

In Niets te Verliezen weet Johan (Theo Maassen) uit de tbs-kliniek te ontsnappen waar hij vastzit voor de moord op zijn vader en zusje. In zijn wanhopige poging om zijn onschuld te bewijzen ontvoert hij een jong meisje en neemt haar mee naar België om zijn moeder op te sporen. Na een confrontatie met zijn moeder komt langzaamaan zijn ware aard boven drijven.

Rollen

De filmopnamen beginnen half augustus en duren tot eind september. Binnenkort worden de overige rollen bekend gemaakt. Independent Films brengt de film 24 januari 2008 uit in de Nederlandse bioscopen.