AMSTERDAM - De reünie van de Spice Girls komt in gevaar nu de vijf leden van de band voortdurend met elkaar in de clinch liggen. Dat zegt althans een bron die meewerkt aan de tour.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/1698 De manager van de Britse zangeressen is naar verluidt zo bang dat een van hen vroegtijdig de groep verlaat, dat de kattenkoppen alleen bij elkaar worden gebracht als het niet anders kan.

De reünie, die vorige week officieel bekend werd gemaakt, zou van korte duur zijn, omdat 'de ego's te groot zijn om het langer met elkaar uit te houden', vertelt de bron in de Britse krant News of the World.

Oorlog

"Het lijkt erop dat ze het heel gezellig hebben samen, maar binnenskamers is de oorlog alweer begonnen." Al eerder is gespeculeerd dat geld de enige drijfveer is voor de Spice Girls.

Mel B

Kersverse moeder Mel B. was de eerste die een slechte beurt maakte bij haar bandgenootjes Emma Bunton, Geri Halliwell, Mel C. en Victoria Beckham. Ze zou hebben geweigerd zich bij hen te voegen in een Londens hotel.

Bovendien kwam ze twee keer ruimschoots te laat voor promotieverplichtingen. "Mel C. vroeg haar te vertrekken toen ze eindelijk kwam opdagen", vertelt de bron.

Fans

Ginger Spice was de tweede die voor spanning zorgde in de groep. Voor een fotomoment moesten de dames samen opkomen. Roodharige Halliwell zag haar kans schoon en sprong als eerste uit de auto om de toegestroomde fans te begroeten.

Posh Spice was op haar beurt beledigd, toen zij tijdens een persconferentie aan het eind van een tafel moest plaatsnemen. "Ze heeft tien minuten geen woord gezegd en zat voortdurend met haar ogen te rollen."

De Return of the Spice Girls Tour begint op 7 december in Los Angeles en doet elf steden aan, waaronder New York, Londen, Madrid, Beijing, Sydney en Kaapstad. Tegelijk met de tournee komt het album 'Spice up your life: greatest hits' uit.