AMSTERDAM - Kate Moss is niet langer het gezicht van lingeriemerk Agent Provocateur. Het contract van het Britse model, dat 750 duizend euro waard is, wordt niet verlengd. Dat meldt de Britse krant Daily Mail.

Serena Rees, die samen met haar man Joe Corre eigenaar is van het dure lingeriemerk, bevestigt het ontslag van de 33-jarige Moss. "De huidige campagne met Kate komt in augustus ten einde en we hebben al een nieuw gezicht uitgekozen."

Wie het model is, wil ze niet vertellen. Rees onthult wel dat het model 'anders' is en 'niet sexy op een overduidelijke manier'.

Vriendshcap

Bronnen in de modewereld fluisteren dat de vriendschap tussen Moss en Rees onder druk is komen te staan en dat Kate daarom het veld moet ruimen.

De lingeriekoningin verliet onlangs haar man voor de voormalige bassist van The Clash. De vrouw van de bassist is één van de beste vrienden van het supermodel. Serena zou Kate hebben ontslagen, omdat werken met haar nu 'te gecompliceerd' zou zijn.

Doherty

Ondertussen is in huize Moss-Doherty ook niet alles koek en ei. Pete Doherty, de 28-jarige vriend van het topmodel, zou donderdag de nacht hebben doorgebracht met een Zuid-Afrikaanse schone.

Diverse Britse media melden dat de zanger van Babyshambles de vrouw oppikte in een nachtclub in Londen.