ROTTERDAM - De in opspraak geraakte presentator Martijn van den Bergh betuigt spijt over zijn actie foto's van het sterk vervuilde huis van Belinda Meuldijk door te spelen naar weekblad Privé. Hij heeft Meuldijk volledige openheid van zaken gegeven met betrekking tot de publicatie.

Dat verklaart zijn advocaat mr. Mafalda Weerts tegenover het ANP. "De verklaring die mijn cliënt heeft gegeven wil hij zonodig onder ede toelichten", aldus raadsvrouw Weerts.

Schikking

Meuldijk neemt volgens haar genoegen met door de advocaat van Van den Bergh afgelegde verklaring. Dit zijn Weerts en mr. Fulco Blokhuis, advocaat van Meuldijk in een schikking overeengekomen.

Van den Bergh zal daarnast een week in juli een collecte houden ten gunste van een nog te bepalen goed doel. In ieder geval een organisatie die het welzijn van dieren hoog in het vaandel heeft staan.

Gevraagd

Het was Van den Bergh die de foto's van het vervuilde huis van Meuldijk doorspeelde het tijdschrift. Hij verklaarde dat hem met klem was gevraagd de foto's door te spelen aan Privé.

De foto's kreeg hij van een vriendin van hem, die ook een vriendin is van de familie De Nijs. "Ze zei dat ik met het doorspelen de familie De Nijs een groot plezier zou doen." Hij zou geen geld hebben gekregen voor de kiekjes.