NEW YORK - Norah Jones heeft zondag acht Grammy's gewonnen, inclusief die voor de beste opname van het jaar. Dat werd het nummer 'Don't Know Why', van haar debuutalbum 'Come Away With Me'. Daarvoor kreeg ze de Grammy voor het album van het jaar. Ook de prijs voor de beste nieuwe artiest ging naar de 23-jarige popzangeres.

De Grammy is de belangrijkste Amerikaanse onderscheiding op muziekgebied. Dit jaar werden de ruim honderd beeldjes voor het eerst sinds vijf jaar weer uitgereikt in New York. Dustin Hoffman opende het gala in Madison Square Garden met het aankondigen van Simon and Garfunkel, die op het podium waren herenigd en hun The Sound of Silence ten gehore brachten.

Bruce Springsteen won drie Grammy's met zijn album 'The Rising', geïnspireerd door de aanslagen van 11 september 2001. Hij kreeg de prijs voor de beste rockzanger en het beste rockalbum, waarvan de titelsong tot beste rocknummer werd gekozen. Ook het trio The Dixie Chicks kreeg drie Grammy's, in de categorie Country. Sheryl Crow kreeg de Grammy voor het beste nummer van een rockzangeres, 'Steve McQueen'.

De Grammy voor het beste nummer van een mannelijke popzanger ging naar John Mayer, voor zijn 'Your Body Is A Wonderland'.