LONDEN - Eminem, Ms Dynamite en Coldplay zijn donderdagavond ieder tweemaal in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Brit Awards, de belangrijkste Britse muziekprijzen. Robbie Williams, niet aanwezig bij de uitreiking, kreeg voor de veertiende keer de prestigieuze onderscheiding.

Veteraan Tom Jones werd tijdens de ceremomie gelauwerd voor zijn gehele oeuvre. Liberty X kreeg een Brit Award voor de beste single (Just a Little). Pink kwam als beste internationale vrouwelijke artiest uit de bus. Red Hot Chili Peppers was volgens de jury de beste internationale band.

Ms Dynamite, beste Britse soloartieste en beste nieuwkomer, haalde in haar dankwoord uit naar programma's als Idols. De 'sterren' die er naar de top worden gekatapulteerd, werken er niet echt voor, vindt ze. "Wij krijgen deze aandacht niet. Wij werken echt, echt hard."

Eminem, geëerd als beste internationale soloartiest en voor het internationale album, was als altijd goed voor een relletje. Hij toonde het publiek zijn middelvinger als kennelijk teken van dank voor de onderscheidingen.