AMSTERDAM - De Nederlandse militair die vrijdag is gedood bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse provincie Uruzgan was de vriend van Melody Klaver. De 16-jarige actrice had tien maanden een relatie met Timo Smeehuijzen, die omkwam op 20-jarige leeftijd.

Melody, die dagelijks contact had met Timo via msn, is kapot van het nieuws. "Ik ben heel erg verdrietig", vertelt de actrice in De Telegraaf. "Hij zou terugkomen met een tas vol mooie levenservaringen. Maar niet dit. Er zijn in Afghanistan zoveel mannen, zoveel jongens, en nu is er eentje dood. Dat is mijn Timo."

Melody debuteerde vier jaar terug als Zlatka in de televisiefilm 'Mijn zusje Zlatka'. Voor haar rol in de film 'Diep' werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf. Vorig jaar had de jonge actrice naast ex-Idol Jim Bakkum en Matthijs van de Sande Bakhuyzen een hoofdrol in de film 'Afblijven!'

Vorige maand maakte Melody op haar website bekend dat ze met Victor Löw en Johanna ter Steege in een nieuwe comedyserie van de Avro gaat spelen. De pilot van de comedy, die gaat over een alleenstaande vader die met zoon en dochter naar Texel verhuist, moet eind deze maand worden opgenomen. Onbekend is of de dood van Melody's vriend uitstel tot gevolg heeft.