AMSTERDAM - LaToya Jackson gelooft dat haar broer Michael "misdaden tegenover kleine onschuldige kinderen heeft gepleegd". Deze woorden worden haar in de mond gelegd door haar ex-man Jack Gordon, die een boek getiteld Never Neverland: My Year Inside The Jackson Family uitbrengt.

LaToya zou in de schuld van Michael zijn gaan geloven toen zij vernam dat hij Elizabeth Taylor zeer waardevolle presentjes gaf. In ruil daarvoor verdedigde Taylor de geplaagde zanger tegen de beschuldigingen van kindermisbruik.

LaToya, die zelf altijd verklaarde ´geen commentaar’ te hebben op de aantijgingen tegen haar broer, ontving volgens Gordon ook cadeautjes en dankbriefjes van de zanger. De New York Post meldt tegelijkertijd dat Don Crutchfield, een privé-detective, meerdere kinderen gevonden heeft die met Jackson het bed gedeeld hebben. Geen van hen zou echter kwaad willen spreken over Jackson, omdat zij en hun families genereuze giften van hem ontvangen.

"Als je de uitspraken van Jackson dat hij op de vloer sliep en de kinderen in zijn bed gelooft, dan neem je ook zijn twee neusoperaties voor waar aan", aldus Crutchfield.

Foto's blote kinderen

Een politie-agent die in 1993 belast was met het onderzoek naar Michael Jackson’s vermoedelijke kinderporno-activiteiten heeft verklaard toendertijd naaktfoto’s van minderjarigen in diens huis aangetroffen te hebben.

De agent in kwestie, Bill Dwordin, zegt echter dat Jackson niet vervolgd kon worden, omdat de naakte kinderen niet in seksuele poses gefotografeerd waren. De foto’s waren bewijsmateriaal in de zaak rond de 13-jarige Jordy Chandler, die door de zanger misbruikt zou zijn. "Wij geloofden het kind", aldus Dwordin tegenover The Sun. "Hij was een zeer betrouwbare getuige. Het was daarnaast overduidelijk dat Jackson een voorkeur voor kinderen had."