LOS ANGELES - Toezichthouder Los Angeles County Board of Supervisors heeft sheriff Lee Baca dinsdag bevolen nadere uitleg te geven over de vervroegde vrijlating van Paris Hilton vorige week.

De hotelerfgename had toen pas drie dagen erop zitten van een celstraf van 45 dagen voor herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs. De rechter die de straf had opgelegd, liet het blonde feestbeest een dag later weer inrekenen.

Het Board of Supervisors wil weten of de societyster een voorkeursbehandeling heeft gekregen. Burgerrechtenorganisaties protesteerden na de vervroegde vrijlating tegen 'celebrity justice', een vorm van klassejustitie voor beroemdheden. Daarvan zouden slechts rijke blanken profiteren.

Party

De Amerikaanse krant New York Post meldde woensdag dat Paris' ouders na haar vrijlating een grote 'Get Out of Jail Party' willen organiseren voor hun dochter die 50.000 dollar moet kosten.

Zij hebben een aantal topclubs in Las Vegas gepolst om voor het feestje te betalen, evenals reis- en verblijfskosten voor de gasten, in ruil voor de eer om het evenement te mogen organiseren.