AMSTERDAM - De relatie van Belinda Meuldijk en Rob de Nijs is voorlopig flink onderkoeld. Belinda hoeft de zanger even niet meer te zien na de ophef over de foto's van haar vervuilde huis in Privé. Dat zei ze dinsdag in het tv-programma RTL Boulevard.

De onlangs gepubliceerde tabloidfoto's van het verwaarloosde huis zijn gemaakt door De Nijs. "Zo'n puinhoop is haar huis", stond in het artikel groot boven de foto's geschreven.

Scheiden

"Ik heb hem na de publicatie meteen gebeld", vertelde de 52-jarige Meuldijk. "Hij zei dat hij geen idee had wie het had gedaan." Ze heeft het contact met de zanger in elk geval even op een laag pitje gezet. "We moeten elkaar voorlopig maar niet meer spreken", vindt de dierenliefhebber. "Ik heb nu een extra reden om te willen scheiden, als ik al niet genoeg redenen had."

Ook Belinda's vriend Thierry Duval heeft weinig goede woorden over voor De Nijs. Hij noemt de actie van de 64-jarige zanger 'erg laag'. "Ik vind het heel erg kwalijk en nu lijkt het alsof Belinda een slechte moeder is", zegt de 29-jarige Duval in het programma.

De zanger zelf liet maandag nog weten dat het nooit zijn bedoeling was dat de beelden in het roddelblad terecht zouden komen. Hij zei alleen te hebben willen vastleggen in welke omgeving zijn zoon Jos opgroeit en uitte het vermoeden dat de foto's via vrienden bij Privé zijn beland.

Kort geding

Vorige week won Meuldijk een kort geding dat ze tegen Privé had aangespannen wegens inbreuk op haar privacy. De rechter oordeelde dat het weekblad een rectificatie moet plaatsen en moet bekendmaken wie de foto's maakte.

Meuldijk weet inmiddels wie de foto's aan Privé heeft doorgespeeld. Op televisie noemde ze dinsdag de naam van een zekere M. van de Berg. Ze weet niet wie dat is. "Er zit vast een verhaal aan vast en dat ik hoor ik dan ook graag aan", zei ze.

Ziek

De 64-jarige De Nijs is letterlijk ziek van het foto-incident waarin hij verwikkeld is. Dat vertelt de manager van de zanger, Frank Jansen, woensdag in De Telegraaf.

"Ik heb Rob ziek moeten melden. Hij heeft dinsdagavond zijn optreden in Theater Orpheus in Apeldoorn afgezegd. De hele situatie heeft hem meer geraakt dan hij in eerste instantie dacht. Hij ligt nu in zijn bed."

Jansen laat weten dat De Nijs niets tegen zijn ex-vrouw heeft. "Zowel persoonlijk als zakelijk zijn ze enorm in elkaar verstrengeld."

Onleefbaar

De Nijs liet dinsdag zelf weten het uitlekken van de foto's enorm te betreuren, maar bleef erbij dat de situatie in de woning onleefbaar was.

"Belinda heeft een hele hoop talenten, maar schoonmaken is niet haar prioriteit", vertelde hij maandag in RTL Boulevard. "Ik maakte de foto's om persoonlijke redenen. Iedereen kan zich wel indenken waarom, bij het zien ervan."