AMSTERDAM - Cameron Diaz is in Nederland voor de première van 'Shrek the third', dinsdag in het Tuschinksi Theater in Amsterdam. De 34-jarige actrice is erg ingenomen met de film, waarvoor ze voor de derde keer de stem van prinses Fiona insprak.

"Fiona is een geweldig rolmodel. Ik ben echt beledigd als mensen haar lelijk noemen. Het is een cliché, maar ze is geweldig mooi van binnen."

Ook het feit dat de 'Shrek'-films echte sprookjes zijn, doet Cameron glimmen van trots. "Ik vind het geweldig dat ik deel uitmaak van een groep mensen die sprookjes weer relevant maakt. Hoe cool is dat."

Stralend

De actrice was in Amsterdam gehuld in een grijze wollen trui, een wit T-shirt en een strakke spijkerbroek. In haar oren bungelden grote zilveren oorringen en ook om haar arm en vinger droeg ze grote zilveren sieraden. Het haar in een gemakkelijk staartje, zag ze er al met al stralend en goedlachs uit.

Winkelen

Dat ze dinsdag door al het promotiewerk rondom de film geen tijd heeft in Amsterdam te gaan winkelen, betreurt de actrice ten zeerste. "Ik wilde dat het kon, maar het enige dat ik van de stad zie zijn de hotelkamers van het Amstel. Heel misschien heb ik nog wat tijd om het haar van Antonio te doen", grapte ze.

'Shrek the third', waarin verder Mike Myers, Antonio Banderas en Eddie Murphy stemmenrollen op zich nemen, draait vanaf volgende week donderdag in de Nederlandse bioscopen.