AMSTERDAM - De foto's die Privé publiceerde bij een verhaal over de vervuilde villa van Belinda Meuldijk zijn gemaakt door haar voormalige levenspartner Rob de Nijs. De zanger erkende dit maandag in een vraaggesprek met het tv-programma RTL Boulevard.

De Nijs ontkende ten stelligste dat hij de beelden heeft verschaft aan het weekblad. "Toen ik vorig jaar augustus foto's maakte, was dat om voor mezelf helder te krijgen in welke staat het huis verkeerde. Ik betreur het ten zeerste dat de foto's zijn gebruikt ter illustratie van het artikel in Privé. Dat is nooit de bedoeling geweest."

Kort geding

Meuldijk won vorige week woensdag een kort geding tegen Privé. De rechter bepaalde dat het blad de gegevens van de fotograaf en de verkoper van de onrechtmatig gemaakte foto's bekend moest maken. De tekstschrijfster liet toen weten dat ze de informatie openbaar zou maken.

Hoe de foto's bij Privé terecht zijn gekomen, is vooralsnog niet bekend. "Dat zijn we momenteel aan het uitzoeken. Het moet toch zijn gebeurd door mensen die mij en Belinda kennen", speculeerde De Nijs maandag.

Schoonmaken

Op de beelden in Privé waren onder meer een vies keukenkastje en dode muizen te zien. De Nijs: "Belinda heeft heel veel talenten, maar schoonmaken is er niet een van." Hij zou de foto's hebben gemaakt, omdat hij zich destijds zorgen maakte over zoon Yoshi, die bij Meuldijk woont.