AMSTERDAM - Eddie Murphy moet maandag voor de rechtbank verschijnen. Zijn ex-vriendin Mel B heeft hem voor het gerecht gesleept om te bewijzen dat hij de vader is van haar dochtertje, zo meldt de Britse krant The Sun.

Mel B en Murphy gingen eind vorig jaar uit elkaar na een relatie van een half jaar. De acteur liet kort na de breuk weten te betwijfelen of hij de vader is van haar kind. Daarnaast zou de acteur niets van de baby willen weten.

Mel B wil gerechtigheid en eist dat Murphy een DNA-test ondergaat. De zangeres wil geen geld van Murphy. Ook hoeft de acteur zich volgens haar niet te bemoeien met de opvoeding. "Ze wil alleen niet dat haar dochtertje zich later afvraagt wie haar vader is", zo liet een vriendin van de zangeres onlangs weten.

De twee ex-geliefden hebben elkaar niet meer gezien sinds Murphy Mel B in een interview met RTL Boulevard liet weten dat de relatie over was. Naar verluidt is Mel B maandag ook aanwezig bij de zitting.

Relatie

Eddie Murphy scheidde vorig jaar van zijn vrouw Nicole. Met haar heeft hij vijf kinderen. De acteur heeft momenteel een relatie met filmproducer Tracy Edmonds.