GRONINGEN - Chelsea-voetballer Arjen Robben (23) en Bernadien Eillert (24) hebben elkaar zaterdag in de Stadsschouwburg in Groningen het jawoord gegeven.

Video

"Een bekroning op zeven mooie jaren samen", aldus Robben. Burgemeester Jacques Wallage voltrok persoonlijk het huwelijk in een zinderende hitte.

Bij de ceremonie waren 150 familieleden, vrienden en 'slechts' enkele beroemde voetballers aanwezig. Onder anderen keeper Petr Cech van Chelsea, de Deense profvoetballer Dennis Rommedahl en oud-collega van FC Groningen Gregor van Dijk werden door de honderden toeschouwers gespot.

Bloedheet

Volgens enkele van de genodigden was het "bloedheet" in de Stadsschouwburg. "Het was volgens mij wel 40 graden binnen", aldus een van de bezwete gasten.

Het kiezen van de trouwlocatie was volgens het nieuwe echtpaar niet moeilijk. "We komen allebei uit Groningen en we vinden de Stadsschouwburg een heel mooie locatie", legde Arjen Robben uit.

Bruid

Volgens de bruid was de plechtigheid "boven verwachting." Zij droeg een roomwitte trouwjurk met open rug. Hij een strak champagnekleurig pak.

Waar het echtpaar over twee dagen hun huwelijksreis zal doorbrengen, willen ze nog niet bekend maken. "Dat is nog een verrassing voor Bernadien."

Duiven

Na de ceremonie liet het kersverse paar witte duiven los voor de Stadsschouwburg. De massaal toegestroomde fotografen kregen tenslotte nog even tijd voor een paar foto's.

Daarna vertrok het echtpaar in een witte Rolls Royce richting het drukke centrum van Groningen voor de trouwfoto's. Zaterdagavond feesten de twee verder met familieleden en vrienden in Ommen.