ALMERE - De Nederlandse rapper Yes-R ontkent dat hij en twee van zijn bandleden in de Spaanse badplaats Salou een meisje seksueel hebben misbruikt. Het meisje deed aangifte van misbruik na een optreden donderdag van de groep voor Nederlandse toeristen in de populaire kustplaats.

Bekijk video

Het meisje heeft tegen de politie verklaard dat ze een relatie had met een van de bandleden, maar dat ten minste twee andere leden van de groep haar zouden hebben misbruikt.

Volgens het management van Yes-R drong een enthousiaste fan zich na het optreden meerdere malen op bij de zanger.

"Na meerdere pogingen gaf de zanger uiteindelijk toe en begeleidde hij de dame in gezelschap van haar vriendin naar de backstage ruimte waar onder andere Yes-R en een van zijn bandleden zich bevonden."

Intiem

"Het meisje drong zich hier aan Yes-R op waarna zij intiem contact hebben gehad. Na afloop drong zij zich opnieuw op aan de bandleden van Yes-R. Ook met deze twee bandleden volgde intiem contact.

Het initiatief hierin lag te allen tijde bij de betreffende dame en was geheel vrijwillig. Getuigen kunnen dit bevestigen", aldus het management.

Spijt

Yes-R laat weten spijt te hebben van de ontmoeting met het meisje. "Als artiesten staan wij bekend om onze professionele manier van werken. Wij blijven nooit hangen na een optreden en laten ons ook nooit in met groupies. Ik vind het dan ook zeer amateuristisch dat wij donderdag wel zijn gebleven.

Doordat we in het buitenland waren, zijn we ons werk uit het oog verloren. Desalniettemin is er absoluut geen sprake van seksueel misbruik geweest in welke vorm dan ook. Aangezien er genoeg getuigen zijn, ben ik ervan overtuigd dat deze situatie snel opgehelderd zal worden."