AMSTERDAM - Paris Hilton is donderdag vrijgelaten uit de gevangenis waar zij verbleef. Dat hebben de autoriteiten bevestigd op een persconferentie. De 26-jarige hotelerfgename zat een celstraf uit wegens rijden zonder rijbewijs.

Bekijk video

Aanvankelijk kreeg de blondine een gevangenisstraf van 45 dagen opgelegd. Vanwege goed gedrag werd deze straf later terug gebracht tot 23 dagen. De 26-jarige socialite zou nu om 'medische redenen' vervroegd zijn vrijgelaten. Wat haar klachten zijn is nog onduidelijk.

Huisarrest

Hilton is onder huisarrest geplaatst en moet veertig dagen een elektronische enkelband dragen. Ze heeft ongeveer een kilometer bewegingsvrijheid in en rondom haar huis met zwembad in Hollywood.

Hij benadrukt dat Hilton niet vrij is. "De komende veertig dagen staat ze onder huisarrest. Als de veertig dagen om zijn, heeft ze haar schuld aan de maatschappij volbracht."

Afdeling

De 26-jarige Hilton verdween zondagavond achter de tralies, nadat ze eerder op de avond nog de MTV Movie Awards had bijgewoond. De beroemde blondine zat op een speciale afdeling van de vrouwengevangenis.