BAARN - Reni de Boer is woensdagavond door de TROS uitgeroepen tot Mis(s) 2007. Die titel staat voor de "mooiste, slimste, charmantste en meest betrokken gehandicapte jonge vrouw van Nederland".

In een rechtstreekse uitzending (Ned. 1) werd Reni door premier Balkenende gekroond op basis van het oordeel van jury en tv-kijkers. Het was de tweede keer dat de TROS een dergelijke wedstrijd organiseerde.

Ambassadrice

Vorig jaar viel de eer te beurt aan Roos Prommenschenckel, die zich vervolgens ambassadrice van Onbeperkt Nederland mocht noemen. Reni geldt als haar opvolgster.

De Leidse streed tegen elf kandidates, maar de jury bestaande uit Wilma Nanninga, Irene van de Laar, Marc de Hond en Jeroen van der Mast (directeur Elite Agency) vonden, samen met de stemmende kijkers, haar de beste.

Lucille Werner en Jaap Jongbloed presenteerden de competitie tussen vrouwen met een zichtbare handicap.

Strijdperk

De andere kandidates die woensdag in het strijdperk traden waren Bauke Bachman uit Breda, Mariëtte de Boer uit Rijnsburg, Leena de Wilde uit Groningen, Ruth Hassing-Mulder uit Stadskanaal, Lisanne Hink uit Zaandam, Nicolette van der Drift uit Utrecht, Debbie van der Putten uit Helmond, Evianne van Gijn uit Middelburg, Karin van Rossum uit Boven-Leeuwen, Ramona Waelen uit Heerlen en Yvette van Zutphen uit Bovenkarspel.

Mis(s) 2007