AMSTERDAM - Angelina Jolie wil na haar dood herinnerd worden om haar liefdadigheidswerk. Dat zegt de 32-jarige actrice in de juli-editie van het tijdschrift Esquire. "Ik hoef niet zo nodig herinnerd te worden om mijn werk als actrice", aldus Jolie.

Bekijk video

De actrice zegt weinig moeite te hebben met het Hollywood-leven. "Het is mijn werk en daar ben ik blij mee. Maar ik haal meer voldoening uit liefdadigheidswerk."

De actrice is ambassadrice voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties UNHCR. Daarnaast vliegt ze de hele wereld over om liefdadigheidswerk te verrichten.

Ongelukkig

"Toen ik begon met acteren wist ik nog niet duidelijk wat ik wilde in het leven. Ik was erg ongelukkig en ongezond en voelde me erg leeg."

Tegenwoordig vindt Jolie haar leven verre van leeg. De actrice heeft vier kinderen met haar partner Brad Pitt (43), waarvan een biologische dochter.

Stabiel

"Ik probeer elk kind evenveel aandacht te geven. Ik zorg ervoor dat de relatie met mijn partner stabiel is. We hebben een geweldig leven samen. We genieten van onze kinderen en van het feit dat we deel uitmaken van de wereld. Dat is mijn leven", zo zegt de actrice.

Ze voegt er aan toe dat ze tegenwoordig weinig feestjes meer afstruint. "We gaan bijna nooit weg."