AMSTERDAM - Alexander Kruis is de droomman van Froukje de Both. De actrice verkoos de luchtverkeersleider dinsdag boven zijn rivaal Etienne Baumann, in de finale van 'Wie wordt de man van Froukje?'.

De uitslag van de show, waarvan de opnames maanden geleden plaatsvonden, lekte vorig weekeinde al uit.

De 35-jarige De Both was verbaasd dat de winnaar zo lang geheim is gebleven. "Die opnames zijn al bijna drie maanden afgelopen. Dit hou je toch niet tegen", zei ze tegen het gratis dagblad De Pers. Dat ze in Alexander de ware heeft gevonden, lijkt onzeker. "Wie zegt dat ik met hem verder ga", vroeg De Both zich hardop af.

Finalisten

Om de knoop door te hakken, reisde De Both met de twee finalisten af naar Parijs. In de Franse hoofdstad slenterde De Both met haar twee minnaars langs romantische plekjes als de schilderswijk Monmartre, de Eiffeltoren en de Notre-Dame.

Hoewel Baumann een favoriet was van de televisiester, speelde zijn timide opstelling een rol bij zijn eliminatie. "Hij praat niet zo heel veel over zijn gevoel, dus bij hem is het altijd een beetje gissen", zei De Both in de televisie-uitzending.

Speeddates

Na de laatste uitzending van het programma, dat werd gepresenteerd door Martijn Krabbé, vonden op de website van de televisieshow speeddates plaats tussen de afvallers en geïnteresseerde dames. Via de site konden die zich eerder voor de internetafspraakjes aanmelden.

In de twaalf afleveringen van 'Wie wordt de man van Froukje?' moesten twaalf kandidaten het hart van de BN'er zien te veroveren. De mannen, die waren geselecteerd door de vader en vriendinnen van De Both, namen hun intrek in een villa. Door middel van opdrachten konden de deelnemers dates winnen met de blondine. Aan het einde van elke aflevering moest één kandidaat de villa verlaten.

Van Wanten

De realityshow is gebaseerd op het Belgische televisieconcept 'Wie wordt de man van Wendy', waarin de Vlaamse zangeres Wendy van Wanten op zoek ging naar een man. Van Wanten hield aan de show een partner over, met wie zij inmiddels samenwoont.