AMSTERDAM - Dannii Minogue wordt het nieuwe jurylid bij de Britse versie van X Factor. Het eveneens zingende jongere zusje van Kylie vult het gat op dat jurylid Louis Walsh achterliet. Zij is in het vierde seizoen van de talentenjacht te zien naast Simon Cowell en Sharon Osbourne.

De 35-jarige Minogue, onder meer bekend van het nummer 'Put the needle on it', kijkt uit naar haar deelname aan het programma. "Ik kan niet wachten om deel uit te maken van het X Factor-team. En heb zin om vrienden te worden met Simon Cowell", verklaarde ze tegen de BBC.

Maar ze is niet van plan over zich heen te laten lopen door de bedenker van Idols. "Dat ik nieuw ben, betekent niet dat ik met me laat sollen. Ik ben heel competitief ingesteld."

Categorie

In het programma strijden niet alleen solisten en zanggroepen maar ook de juryleden met elkaar. Na de auditierondes krijgen de deskundigen ieder een eigen categorie deelnemers onder hun hoede. Na de eerste drie seizoenen met de categorieën jonge solisten, oude solisten en zanggroepen te hebben gewerkt, komt er nu een categorie bij in de Britse versie van de show.

De makers willen echter nog niet onthullen welke categorie dat is. Vanwege de vierde categorie is nog een vierde jurylid ingehuurd, choreograaf Brian Friedman.