AMSTERDAM - Kevin Costner is voor zijn nieuwe film 'Mr. Brooks' in de huid gekropen van een seriemoordenaar. De acteur, die meestal de rol van de 'good guy' speelt, licht zijn keuze om in een horrorfilm te spelen toe. "Ik vond het echt een Amerikaans script", zegt hij.

"Normaal houd ik helemaal niet van dat soort films, maar dit is heel goed geschreven."

Costner, die onlangs voor de vijfde keer vader werd, heeft zich voorgenomen het de komende tijd wat rustiger aan te doen. "Ik ga even goed uitrusten en misschien wat schrijven", zegt de 52-jarige acteur en regisseur.

Moore

De film 'Mr. Brooks' draait vanaf september in de Nederlandse bioscopen. Naast Costner speelt Demi Moore de rol van detective.

Ook acteur William Hurt is in de film te zien. Costner speelde onder meer in films als 'The bodyguard', 'Dances with wolves' en 'Dragonfly'.

Kind

De 52-jarige acteur en zijn vrouw, Christine, trouwden in 2004. Hun pasgeboren zoon, Cayden Wyatt, is het eerste kind van het stel.

Costner heeft met zijn ex-vrouw, actrice Cindy Silva, twee dochters, Annie (22) en Lily (20), en een zoon, Joe (18). Ook heeft hij nog een zoon, Liam (10), uit een korte affaire tijdens zijn scheiding.