AMSTERDAM - Wolter Kroes heeft op zijn huwelijk vrijdag geen traantje weggepinkt. "Nee, geen traantje", lachte hij tegenover de pers die zich in Heemskerk verzameld heeft voor een fotomoment. "Ik heb liters gehuild."

Bekijk video

De volkszanger en zijn Tessa oogden ontspannen en gelukkig toen zij vrijdag de binnenplaats van Chateau Marquette in Heemskerk betraden om hun prille geluk vast te laten leggen op de gevoelige plaat.

"Dit is echt onze allermooiste dag. Dit is optimaal genieten", riep Wolter uit. "Daar sluit ik me helemaal bij aan", straalde zijn kersverse vrouw.

Tan

De 38-jarige artiest droeg een zwart pak van Humberto Tan, met een lichtgeel overhemd en een lichtgele stropdas.

Zijn bruid was gekleed in een champagnekleurige jurk van Mary Borsato, met een strak lijfje met goudkleurige borduursels en een wijde rok. Ook droeg Tessa een sluier op haar losse blonde haar.

Koudwatervrees

Eerder deze week vertelde Wolter al dat hij geen last had van koudwatervrees. "Ik vind het helemaal niet eng. Ik heb gewoon de ideale vrouw getroffen, de liefste van de wereld.

Ik leerde Tessa kennen en een halfjaar later heb ik haar al ten huwelijk gevraagd, dus het zat meteen al goed. Ze wilde ook meteen."