LAS VEGAS - Dit weekeinde wordt het dan toch eindelijk menens. Hans Klok gaat zaterdag met een eigen show in première op de Strip in Las Vegas. Mét Pamela Anderson als 'assistente'.

"Ik nog ben wel een beetje zenuwachtig, maar we hebben gisteren voor het eerst voor een betalend publiek gestaan, met ook veel vakmensen en journalisten erbij. En we kregen een staand applaus, dat is hier niet zo gebruikelijk", aldus Klok vrijdag over de try out een dag eerder.

"Er valt nu wel wat van me af. We hebben ook lang gerepeteerd. Als de première zo gaat als gisteren, dan ben ik heel tevreden. Het ging heel goed. Ik hoop ook echt van de première te genieten. Ik heb er zo lang naartoe geleefd, ik wil voorkomen dat het als in een roes aan me voorbijgaat."

Een beetje anders is het Amerikaanse publiek wel, zegt hij: "Als je wat vertelt, geven ze antwoord vanuit de zaal. Ze zijn wat dat betreft wat brutaler."

Maatje groter

Joop van den Ende stak 25 miljoen dollar in de Amerikaanse versie van Kloks show, The Beauty of Magic. De show moest voor Las Vegas immers een maatje groter worden dan de Europese versie die er al was, met bijvoorbeeld een omvangrijk decor en een groot ballet.

Belangstelling lijkt er zat: nu al zijn voor negen van zijn shows deze maand al geen kaartjes meer te krijgen, getuige de boekingssite van Las Vegas.

Ontwerpers

Een van de medeontwerpers van de show is overigens Anthony van Laast, die ook meewerkte aan de voorstellingen op de Strip van het legendarische duo Siegfried & Roy, enorme publiekstrekkers tot Roy in 2003 tijdens een show werd aangevallen door de witte tijger Montecore.

Jongensdroom

Voor Klok gaat het nu dus pas echt beginnen. Een jongensdroom komt uit: "Als klein jongetje in Purmerend hoorde ik al van de shows van Siegfried & Roy en dacht ik al: Ik ga voor Vegas. Dat is toch het Mekka, de bakermat van de magie", zei hij eerder dit jaar.

Klok zal vooralsnog acht maanden op de Strip staan. "Ik zal moeten aantonen dat ik een heel eigen stijl heb, want de Amerikanen beschermen hun vakmensen goed."

Nieuws

Klok heeft zich maanden ter plekke voorbereid. Hij kwam groot in het nieuws toen Pamela Anderson Carmen Electra zou gaan vervangen als vaste 'speciale gast' in The Beauty of Magic.

Carmen Electra kreeg het bij de stunts van Hans Klok toch een beetje te benauwd.

Kinderen

Anderson zei tegen Amerikaanse media dat haar kinderen het geweldig vinden dat ze de vaste 'speciale gast' in The Beauty of Magic wordt. "Mijn droom om een showmeisje in Las Vegas te zijn komt uit", aldus Anderson.

Net als Electra heeft zij haar bekendheid aan de televisieserie Baywatch te danken. "De beste ambassadrice voor mij. Het is voor haar ook spannend. Ze doet voor het eerst dingen live voor publiek. En ze doet echt acts. Ze laat zich bijvoorbeeld doorzagen."