AMSTERDAM - Calum Best blijkt net zoveel van het sterrenbestaan te genieten als zijn ex-vriendin Lindsay Lohan. Op een videotape, die woensdag zou zijn gemaakt, is te zien is hoe Best met twee prostituees geniet van seks en cocaïne.

"Ik ben stom geweest, ik heb er erg veel spijt van", stelt de 26-jarige Best in een reactie aan de Britse krant The Sun. Het notoire feestbeest zegt zijn leven te willen beteren, door zich te laten behandelen in een afkickkliniek.

"Als ik high ben, doe ik heftige, stomme dingen", legt hij uit. "Ik ben een warmbloedige vent en verslaafd aan seks."

Verslaafd

De grootste angst van Best is om te eindigen als zijn vader, de Ierse voetballegende George Best. De sportheld was verslaafd aan alcohol en overleed in 2005 op 59-jarige leeftijd aan de complicaties van een levertransplantatie. "Verslaafd zijn is gewoon een deel van mij", stelt Best. "Ik geef mijn vader niet de schuld, maar hij was net als ik."

Zijn verhouding met Lohan, die zich begin deze week in een kliniek liet opnemen, kan Best moeilijk definiëren. "Ze is een fantastische meid", zegt hij.

Vakantie

"Ik steun haar in alles wat ze doet. Ik kan niet zeggen dat ze mijn vriendin is, maar we zullen wel zien. We houden contact met elkaar." Best en Lohan gingen deze maand veelvuldig met elkaar uit. Ook werden ze knuffelend op de foto gezet, tijdens een vakantie naar de Bahama's.

Bedrogen

Vorige week zou de affaire tot een einde zijn gekomen. Geruchten deden de ronde dat Best zijn 20-jarige vriendinnetje zou hebben bedrogen.

Lohan heeft inmiddels genoeg zorgen aan haar hoofd. Het veelbesproken feestbeest belandde zaterdag met haar auto in de berm, waarna de politie cocaïne in de wagen cocaïne vond. Dinsdag werd bekend dat de actrice zich heeft laten opnemen in een ontwenningskliniek.