AMSTERDAM - George Michael had tijdens zijn arrestatie vorig jaar verschillende soorten drugs in zijn lichaam. In zijn bloed werd een cocktail van chemische stoffen gevonden, waaronder sporen van de illegale partydrug ghb, antidepressiva en marihuana.

De advocaat van Michael beweerde woensdag dat Michael waarschijnlijk een voorgeschreven slaapmiddel had gebruikt, terwijl diegene de drug niet heeft gebruikt. De zaak diende woensdag voor de rechter in Londen.

De zanger, die eigenlijk George Panayiotou heet, werd vorig jaar gearresteerd nadat hij bewusteloos achter het stuur van zijn auto was aangetroffen. Zijn auto stond voor een verkeerslicht en hield daarom het verkeer op.

Schamen

Eerder deze maand gaf Michael voor de rechtbank al toe onder invloed te zijn geweest van medicijnen toen hij werd aangehouden. Hij verklaarde toen zich te schamen voor het voorval en zijn gedrag erg stom te vinden.

De rechtszaak wordt op 8 juni hervat. De 43-jarige artiest heeft na zijn arrestatie toegegeven een drugsprobleem te hebben.

Volgens hem zou de wereld er een stuk beter uitzien als iedereen marihuana zou roken. Eerder vroeg de zanger uitstel van de rechtszaak omdat hij op 9 juni optreedt in het Wembley Stadium. De rechter vond dit onzin en sommeerde hem aanwezig te zijn.