AMSTERDAM - Als het aan Jan Smit ligt, is Yolanthe Cabau van Kasbergen degene met wie hij in het huwelijksbootje stapt. "Het gaat nu gewoon erg goed. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar als dit zo blijft, dan zou dat zomaar kunnen.", onthult de zanger.

Bekijk video

Trouwen ziet de 21-jarige Volendammer als meer dan een leuk verzetje. "Als wij gaan trouwen, dan is dat hopelijk voor de rest van mijn leven", vertelt hij.

Een gevoel voor romantiek is de jonge artiest dan ook niet vreemd. "Ik wil gewoon graag dat het als een sprookje is", zegt hij. "Dat je vrouw dan een witte jurk aan heeft. Dat is uiteindelijk toch de droom van ieder stelletje."

Dierbaar

Van zijn relatie met Ellemieke Vermolen heeft de muzikant geleerd dat zijn vrije tijd hem dierbaar is. Vermolen, die eind vorig jaar bekend maakte dat de koek op was, zei toen dat de twee nauwelijks tijd hadden om elkaar te zien.

"Ik heb mijn optredens gehalveerd, dus dat zijn dit jaar al 150 optredens minder", zegt Smit. "Daardoor heb ik gewoon veel meer tijd voor een privéleven, ook met mijn vrienden en ouders."