AMSTERDAM - Charlotte Church heeft een fors bedrag uit moeten geven aan de operatie van haar hond Benny. De trouwe viervoeter moest onder het mes vanwege zijn hart.

"Hij is geboren met een hartritmestoornis", vertelt Church aan de Britse boulevardkrant The Sun. "Hij moest een open hartoperatie ondergaan, anders zou hij het niet overleven."

Maar toen de 21-jarige zangeres de rekening kreeg, schrok ze toch wel even. "De rekening was zo hoog, ik heb nog nooit zoveel betaald voor medische zorg voor mezelf of voor mijn familie."

Jack Russell

De Jack Russell terriër voelt zich inmiddels weer kiplekker. Church heeft nog drie andere terriërs, Ike, Tina en Frankie. "Ik zorg heel goed voor ze", zegt het nachtegaaltje.

De honden krijgen binnenkort te maken met een nieuw familielid. De zangeres verwacht namelijk in de herfst haar eerste kindje van haar vriend, de rugbyspeler Gavin Henson.

Church brak als kind door als zangeres. Ze is onder meer bekend van nummers als 'All love can be' en 'Crazy chick'. In Groot-Brittannië werd Church ook bekend van de televisieserie The Charlotte Show.