AMSTERDAM - De Amerikaanse zangeres Brandy, die in december betrokken was bij een auto-ongeluk in Los Angeles, sleept een automobilist voor de rechter.

Ze houdt de man, Mallory Ham, verantwoordelijk voor het ongeluk. Ham klaagt Brandy op zijn beurt aan wegens roekeloos rijgedrag en eist een onbekende schadevergoeding.

Volgens het politierapport knalde Brandy vorig jaar met ruim honderd kilometer per uur tegen een auto. Nadat het voertuig in de vangrail was beland, werd het geraakt door de auto van Ham. De bestuurster, Awatef Aboudihaj, overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Kinderen

Zowel Brandy als Ham zijn door de man van de overleden vrouw aangeklaagd. De 28-jarige zangeres, die voluit Brandy Norwood heet, is ook nog aangeklaagd door de kinderen en de ouders van Awatef Aboudihaj.

Op de ouders na, die veertig miljoen euro eisen van Norwood, is niet bekend welke bedragen de overige familieleden vorderen.

Celstraf

De openbare aanklager moet nog beslissen of Brandy wordt aangeklaagd voor dood door schuld. Mocht het tot een veroordeling komen, dan hangt haar een celstraf van een jaar boven het hoofd en een boete van 740 euro.