AMSTERDAM - Larry Birkhead is aangeklaagd door zijn voormalige advocate. Hij zou Debra Opri nog niet hebben betaald voor haar juridische bijstand in zijn gevecht om zijn dochtertje Dannielynn.

In april bleek uit een DNA-test dat de 34-jarige fotograaf de verwekker is van de baby van de overleden playmate Anna Nicole Smith.

Aan deze vaderschapstest was een heel juridisch gevecht vooraf gegaan. Birkhead claimde al voor de geboorte van Dannielynn in september dat hij haar vader was.

DNA-test

Anna Nicole, met wie hij een kortstondige relatie had gehad, wees echter haar partner Howard K Stern aan als vader, waarop Birkhead een DNA-test eiste. Na de plotselinge dood van Smith in februari probeerde Stern de test tegen te houden, maar dit bleek tevergeefs, waarop Birkhead de vader van het meisje bleek te zijn.

Bedrag

Volgens Debra Opri heeft ze 'honderden uren' intensief voor Birkhead gewerkt en heeft ze daar nog geen cent voor gezien. Er is niet bekend welk bedrag ze nu van hem eist.

Enkele weken voordat Birkhead toestemming kreeg de vaderschapstest uit te laten voeren, trok de advocate zich terug. Er gingen toen al geruime tijd geruchten over meningsverschillen tussen Opri en Birkhead.