AMSTERDAM - Britney Spears is een tijd lang de weg kwijt geweest. Dat schrijft ze op haar website. In een brief aan haar fans probeert de voormalige popprinses uit te leggen wat er de afgelopen maanden met haar is gebeurd.

Bekijk video

"Ik ben heel diep gezonken", stelt ze. "Ik denk niet dat het kwam door alcohol of depressie. Ik was als een kind dat schreeuwde om aandacht."

Nadat ze in november scheidde van Kevin Federline, met wie ze twee jonge kinderen heeft, kwam de 25-jarige Britney regelmatig in opspraak. Ze werd bijna elke avond feestend gespot, waarbij ze regelmatig zonder slipje uit auto's stapte.

Afkickkliniek

In maart werd ze uiteindelijk opgenomen in een afkickkliniek, na een tumultueuze week waarin ze onder meer haar hoofd kaalschoor.

Volgens de zangeres is het niet meer dan logisch dat ze na haar scheiding van Kevin Federline in november behoefte had de beest uit te hangen. "Ik denk dat het normaal is voor een jong meisje om uit te gaan na een scheiding. Ik denk dat iedereen het zo hoog opnam omdat ik zo lang niet uit was geweest."

Overdonderd

Maar ze geeft toe dat ze niet helemaal besefte wat ze deed. "Ik was zo overdonderd door de scheiding. Ik had geen idee wat ik met mezelf aan moest, en dat maakte me verdrietig. Ik moet toegeven dat ik echt de weg kwijt was."

Misbruik

Britney stelt dat ze veel geleerd heeft van de afgelopen tijd. "Ik zie de wereld nu met heel andere ogen. Vooral het feit dat mensen misbruik van je maken terwijl je zo kwetsbaar bent, was een belangrijke les voor me."

"Mensen namen me mee naar dineetjes en feestjes, en dan kwam ik er aan het einde van de avond achter dat ik alles moest betalen", vertelt ze. "Mijn probleem was dat ik te veel mensen toeliet in mijn leven." Spears noemt geen namen. Het is bekend dat ze zich na haar scheiding in het nachtleven stortte met bekende feestbeesten als Paris Hilton en actrice Lindsay Lohan.

Moeder

Ze zegt zich gezegend te voelen met haar zoons, maar erkent dat een alleenstaande moeder zijn niet makkelijk is. "Er komt veel op me af nu ik alleen ben met de kinderen. Onzekerheden van vroeger komen weer naar boven."

Slachtoffer

Het is niet haar bedoeling om 'het slachtoffer uit te hangen' met haar brief vertelt Britney. "Ik hoop alleen dat er misschien mensen zijn die me anders gaan bekijken. Ik wil hetzelfde in mijn leven als jullie, en dat is gelukkig zijn", legt ze uit aan haar fans.

Mening

"Het is raar dat iedereen een mening over mij heeft. Ik verbaas me over de verhalen die rondgaan. Er is jullie kant van het verhaal, mijn kant en de waarheid. Ik hoop dat die ooit naar buiten komt."