AMSTERDAM - Johnny Depp gaat de vermoorde Russische journalist Alexander Litvinenko spelen. Dat heeft de weduwe van de spion, Maria Litvinenko, bekendgemaakt op het filmfestival van Cannes, zo meldt de Britse krant The Observer.

Bekijk video

Litvinenko kwam vorig jaar om het leven nadat hij was vergiftigd met het radioactieve polonium-210 in een hotel in Londen.

De weduwe was op het filmfestival voor de première van een documentaire over haar man, 'Rebellion: the Litvinenko case'. "Het is heel belangrijk dat mensen weten wat er met mijn man is gebeurd, het mag nooit meer iemand overkomen", zei ze.

Michael Mann

Naar verluidt is Michael Mann aangetrokken als regisseur voor de film, die nog geen titel heeft. Eerder maakte hij films als 'The last of the Mohicans', 'Collateral' en 'Heat'. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekend.

De moord op Litvinenko is nog altijd niet opgehelderd. De Russische president Poetin werd verdacht van de vergiftiging, maar de Britse inlichtingendienst sloot betrokkenheid van de president uit. Vorige week werd wel bekend dat er een verdachte is opgepakt: de Rus Andrej Loegovoj.

Johnny Depp is momenteel te zien in 'Pirates of the Carribean: at worlds end'.