AMSTERDAM - Michael Lohan gelooft dat zijn dochter Lindsay het lot tartte. "Dit was onvermijdelijk en zal zo doorgaan totdat mensen hun leven beteren", zegt hij in een video-interview met de Amerikaanse zender WNBC.

Lindsay Lohan raakte zaterdag met haar auto van de weg. In de wagen werd een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen.

Gretig

De 47-jarige Michael, die al jaren geen goed contact meer heeft met zijn dochter, lijkt zich sinds het ongeluk met grote gretigheid op de media gestort te hebben.

Hij gaf dit weekend meerdere interviews met televisiezenders en geschreven media. "Ik heb genoeg van alle mensen die misbruik van haar maken", stelt hij. "Ik wou dat haar moeder Dina achter me stond."

Managers

In een ander video-interview dat circuleert op het internet waarschuwt hij de mensen die volgens hem om de verkeerde redenen omgaan met zijn dochter.

"Assistenten, managers, advocaten, haar zogenaamde vrienden en zelfs sommige familieleden hebben een muur opgetrokken tussen Lindsay en mij", zegt hij. "Maar ik geloof dat zij de woede van God zullen voelen."

Gevangenis

Zelf heeft de vader van Lindsay niet bepaald een schoon geweten. Onlangs werd Michael vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij twintig maanden vastzat voor rijden onder invloed. In het verleden zat hij een straf uit voor belastingfraude.

Fouten

Ook liet hij zich behandelen voor alcohol- en drugsmisbruik. "Ik zal onmiddellijk toegeven dat ik fouten heb gemaakt", zegt hij in de Britse krant Mirror.

"Of het nu ging om fout gedrag, het gebruiken van cocaïne en alcohol, of omgaan met verkeerde mensen. Maar ik bid dat mijn dochter van mijn fouten leert en niet eindigt zoals ik ben geëindigd."

Liefde

Michael hoopt slechts dat zijn dochter hem weer in haar armen zal sluiten. "Lindsay, ik probeer je al zo lang te bereiken met deze boodschap. Ik ben er voor je, ik houd van je", zegt hij tegen WNBC. "Dit gaat om liefde en vergeving, ik ben je vader en dat is alles waar ik om geef."

De 20-jarige Lindsay reed zaterdagnacht haar auto, waar nog twee andere passagiers in zaten, in de berm. Zij werd door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol of drugs. De actrice raakte lichtgewond en werd in het ziekenhuis behandeld. Op 28 augustus moet zij voor de rechter verschijnen.