AMSTERDAM - Eén adoptiekindje is voor Sheryl Crow niet genoeg. De zangeres, die eind april de pasgeboren Wyatt in huis nam, wil nog 'heel veel' kinderen adopteren. Dat onthult ze in het Amerikaanse tijdschrift OK!, waarin ze samen met haar nieuwste aanwinst de cover siert.

De 45-jarige artieste heeft altijd al willen adopteren. "Zelfs als ik kinderen van mijzelf zou hebben gehad, zou ik willen adopteren", zegt ze.

Een voorkeursbehandeling kreeg ze niet. "Ik moest dezelfde weg bewandelen als alle andere adoptieouders. Ze maken het je niet makkelijker omdat je een rockster bent."

Crow verschijnt niet voor financieel gewin met haar baby in de tabloid. Op haar verzoek schenkt het blad een 'genereuze donatie' aan het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties.

De organisatie, die voedselhulp verstrekt aan ontwikkelingslanden, heeft bekendgemaakt de donatie te gebruiken om schoolkinderen te voeden in het verarmde Afrikaanse land Lesotho.

De Grammy-winnares, die hits scoorde met nummers als 'If it makes you happy' en 'All I wanna do', werd vorig jaar februari geopereerd aan borstkanker.

Diezelfde maand werd bekend dat zij en wielerlegende Lance Armstrong hun verloving hadden verbroken.