AMSTERDAM - Acteur Ryan O'Neal wordt niet vervolgd voor het afvuren van een wapen tijdens een ruzie met zijn zoon Griffin.

Volgens de openbare aanklager liepen de getuigenverklaringen van de gebeurtenis te zeer uiteen. O'Neal houdt vol dat het slechts zijn bedoeling was om een waarschuwingsschot te lossen.

Beslissing

Het heeft ruim drie maanden geduurd voordat de beslissing viel of de 66-jarige filmster zou worden aangeklaagd. Op 3 februari werd het schot gelost in de woning van O'Neal. Volgens de acteur, die te zien was in films als 'Love story' en 'Paper moon', zwaaide zijn 42-jarige zoon wild om zich heen met een kachelpook, waarbij hij het been en de arm van zijn vader raakte.

Ook de zwangere vriendin van Griffin raakte bij het incident gewond. Volgens een getuigenis van Ryan raakte zijn zoon haar per abuis.

Ruzie

Tussen vader en zoon boterde het al langer niet. In 1983 moest de politie te pas komen aan een ruzie tussen Ryan en Griffin, waarbij de acteur twee tanden van zijn zoon had uitgeslagen.

Griffin is geen onbekende van justitie. In 1986 werd hij veroordeeld voor het roekeloze gebruik van een boot, waarbij de zoon van filmregisseur Francis Ford Coppola om het leven kwam. Ook werd hij opgepakt voor rijden onder invloed en het schieten op de lege auto van een ex-vriendin.