AMSTERDAM - Jessica Simpson filosofeert er op haar website lustig op los. Zo schrijft ze dat iedereen zijn angsten onder ogen moet zien om echt gelukkig te worden.

De 'wijsheden' lijken te duiden op een breuk tussen de blondine en John Mayer. Op de speculaties over een einde aan haar relatie met de zanger wilde de Amerikaanse deze week niet reageren.

"Soms zijn we allemaal zo bang om eerlijk tegen onszelf te zijn, omdat we weten dat oprechtheid ons van het levenspad afbrengt dat we voor onszelf hadden uitgestippeld", zegt Simpson op haar site. "Ik daag iedereen uit zijn angsten onder ogen te komen."

Cannes

De 26-jarige Jessica werd tot de passage geïnspireerd na een bezoekje aan Europa, waar ze was voor het filmfestival van Cannes. Ze schrijft veel musea te hebben bezocht en veel boeken over kunstenaars te hebben gelezen.

Kracht

Vooral een boek over de Italiaanse renaissancekunstenaar Michelangelo maakte indruk. "Mijn oog viel op twee citaten", schrijft Jessica. "'Ik zag de engel in het marmer en houwde net zolang totdat hij vrijkwam' en 'Elke keer als we onze angst onder ogen zien, geeft dat ons kracht, moed en vertrouwen'."

Zelf kwam Simpson er door de citaten van de kunstenaar achter dat ze zich te vaak verschuilt achter haar angst. Ze stelt zichzelf dan ook tot doel dat vanaf nu niet meer te doen.

Filmrol

Jessica kondigde in Cannes aan opnieuw een filmrol te hebben bemachtigd. In de zomer begint ze met de opnamen van 'Major movie star', waarin ze een soldaat speelt.