AMSTERDAM - Courtney Love is woedend over een reclamecampagne waarin een afbeelding van haar overleden man Kurt Cobain wordt gebruikt. De tijdschriftadvertentie toont de legendarische grungezanger, zittend op een wolk in de hemel. Aan zijn voeten prijken schoenen van Dr. Martens.

Volgens de 42-jarige weduwe heeft het schoenenmerk nooit om haar toestemming gevraagd. "Courtney had geen idee dat dit gebeurde", zegt haar woordvoerder in het Amerikaanse tijdschrift People.

"Ze zou dit nooit hebben toegestaan." Naast Cobain prijzen de overleden muzikanten Sid Vicious en Joey Ramone de schoenen aan in vergelijkbare advertenties.

Spijt

De directeur van Dr. Martens verontschuldigt zich voor het gebruik van de beeltenis van Cobain. "Het spijt ons heel, heel, heel erg", stelt David Suddens. Volgens de directeur was het nooit de bedoeling dat de advertentie, die werd afgedrukt in een Brits tijdschrift, de internationale media zou bereiken.

"Ik was er niet eens van op de hoogte", verweert Suddens zich. Het schoenenmerk doet inmiddels geen zaken meer met het reclamebureau dat de advertentie heeft bedacht.

Cobain, die muziekgeschiedenis schreef met de band Nirvana, maakte in 1994 op 27-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. In 1992 kreeg hij samen met Love een dochtertje, Frances Bean Cobain.