AMSTERDAM - Keira Knightley heeft de rechtszaak die ze had aangespannen tegen de Britse krant The Daily Mail gewonnen. De krant plaatste in januari een artikel over een overleden meisje met anorexia en plakte er een foto van Knightley in bikini bij.

De moeder van de tiener beschuldigde de actrice ervan het slechte voorbeeld te geven met haar dunne figuur. De Britse actrice kreeg een schadevergoeding van meer dan vierduizend euro. Ze schenkt het bedrag aan een goed doel dat mensen met eetstoornissen helpt, meldt de BBC.

Anorexia

De 22-jarige Knightley heeft eerder ontkend aan anorexia te lijden. Haar moeder en oma hadden de eetstoornis wel. Onlangs sprak zij in een interview nog haar frustratie uit over de in haar ogen onterechte beschuldigingen.

"Mijn lichaamstype is gewoon natuurlijk dun, ik kan er niets aan doen." Knightley zei niet op ongezond eten te willen overstappen om maar aan te komen in de hoop dat mensen haar met rust zouden laten.

Piraten

Knightley, die zelf niet aanwezig was tijdens de zitting, is momenteel te zien in de derde piratenfilm 'Pirates of the Caribbean: at worlds end'.

Eerder dit jaar accepteerde Kate Winslet ook al een schadevergoeding van een tijdschrift. Het blad schreef dat de actrice een dieetarts had bezocht. Ook zij schonk het bedrag aan het goede doel.