AMSTERDAM - Het onafscheidelijke duo Mary-Kate Olsen en Ashley Olsen is uit elkaar. Mary-Kate heeft voor het eerst een grote solorol te pakken. Ze is vanaf augustus in de Verenigde Staten te zien in de zwarte komedie 'Weeds'.

Dat meldt het filmvakblad Hollywood Reporter. De eeneiige tweeling was in 2002 voor het laatst op televisie te zien in de serie 'So little time'.

Het is niet de eerste keer dat Mary-Kate haar vleugels uitslaat. Toen beide dames in 2005 studeerden, besloot Mary-Kate te stoppen met haar studie fotografie. Ze verhuisde terug naar Californië en Ashley bleef achter in New York. Ook speelde ze een bijrol in de film 'Factory girl' naast Sienna Miller.

Fullhouse

De 20-jarige zusjes werden bekend toen ze negen maanden oud waren. Ze deelden zeven jaar lang de rol van Michelle Tanner in de Amerikaanse serie Fullhouse.

Mary-Kate en Ashley speelden daarna in films als 'Two of a kind', 'The challenge' en 'New York minute'. Het vermogen van de zusters wordt geschat op achthonderd miljoen euro.