RIJSWIJK - De soep wordt niet zo heet gegeten als zij wordt opgediend. Dat blijkt maar weer in de kwestie rond het carnavalslied dat zangeres Ria Valk wil gaan opnemen in samenwerking met schrijver/componist Vader Abraham. Aanvankelijk wilden ze soepmerk Cup-a-Soup in de tekst verwerken, maar daar ging de soepproducent niet mee akkoord. Andere soepmerken staan nu in de rij om in de tekst te worden opgenomen, aldus Vader Abraham woensdag.

Vader Abraham zegt deze week met drie 'wereldmerken' op het gebied van soep te spreken en uiteindelijk moet daar een nieuw lied uitrollen. In de tussentijd schrijft hij alvast drie versies van het lied 'Koppie Soep', zodat het snel kan worden opgenomen wanneer het betreffende soepmerk dat een rol in het liedje gaat spelen bekend is.

Het nummer moet voor het carnavalsweekend van 1 en 2 maart gereed zijn en dan moet er ook een videoclip zijn geproduceerd. Vader Abraham hoopt dat het liedje een langere houdbaarheid heeft dan alleen maar tijdens de carnaval. "Ik wil het over de carnaval heentillen. Ook daarna moet het een vrolijke meezinger blijven. Kijk naar het 'Kleine café aan de haven'. Dat wordt ook nog steeds gezongen."