AMSTERDAM - Nicole Richie ontkent de geruchten dat ze in een ontwenningskliniek zit. "Ze is thuis in Glendale en ze is nuchter", verklaart haar woordvoerder in het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly.

Verschillende Amerikaanse media meldden dinsdag dat Richie zich had gemeld bij een kliniek in Californië. De woordvoerder zegt wel dat de socialite een psycholoog bezoekt.

De 25-jarige Simple Life-ster werd in december gearresteerd voor rijden onder invloed. Ze reed toen aan de verkeerde kant van de weg. Op 8 juni moet Richie in de rechtbank verschijnen voor het incident.

Arrestaties

In 2002 werd ze al eens gearresteerd voor drankrijden en raakte ze haar rijbewijs kwijt. Een halfjaar later volgde een nieuwe arrestatie toen ze werd aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs en heroïnebezit.

Volgens de dochter van zanger Lionel Richie is haar drugsgebruik een gevolg van de scheiding van haar ouders. "Ik was net een vuilnisbak, ik nam alles wat er maar te krijgen is op dat gebied", vertelde ze eerder in de talkshow van Oprah Winfrey.

"Ik gebruikte drugs om maar geen pijn te hoeven voelen."