CANNES - Actrice Angelina Jolie sprak maandag vol lof over Mariane Pearl, de vrouw die zij speelt in de film A Mighty Heart. De film over de vermoorde journalist Daniel Pearl, de man van Mariane, ging in première op het filmfestival van Cannes.

"Ik betwijfel of er iemand in deze ruimte is die meer reden heeft om haat in zich te hebben dan Mariane, maar zij heeft het niet", aldus Jolie tijdens een persconferentie. "Ze is een heel meelevend, attent persoon die de dialoog wil aangaan om dingen te veranderen en te verbeteren. Dat is volgens mij een les voor ons allen."

Moeder

De filmster, die naast haar partner en producent van de film Brad Pitt zat, zei dat ze als jonge moeder beter kon begrijpen waar de vrouw doorheen was gegaan.

"Veel mensen kennen het verhaal, maar vergeten dat Mariane ruim vijf maanden zwanger was. Ik weet nog dat ik zes maanden zwanger was en me bedacht hoe onvoorstelbaar het zou zijn als de vader niet bij je is. Ik voelde me als moeder zoveel meer verbonden met haar."

Memoires

Daniel Pearl werd in 2002 ontvoerd en onthoofd door militante Pakistanen. Zijn kind, zoon Adam, werd na zijn dood geboren. De film is gebaseerd op de memoires van Mariane Pearl, die zij schreef zodat haar zoon zou weten dat zijn vader "een gewone held met een groot hart" was.

A Mighty Heart is geregisseerd door Michael Winterbottom, die eerder furore maakte met The Road to Guantanamo. De film draait vanaf 20 september in de Nederlandse bioscopen.

Angelina Jolie in Cannes